Σινίστα.

Η Περδικόβρυση είναι χτισμένη στη βόρεια πλαγιά και στο χαμηλότερο μέρος του βουνού Τσεκούρα, σε υψόμετρο 600 μέτρα με θέα τα γάργαρα νερά του Ευήνου. Είναι ένα χωριό γεμάτο πέτρινα σπίτια που περιβάλλονται από αυλές με λουλούδια και κληματαριές, κάνοντας το να ξεχωρίζει. Το χωριό έχει ένα μέρος του εδάφους κατηφορικό ενώ το άλλο επίπεδο. Πάνω από το χωριό υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος, κατάφυτο από έλατα και τα τοπία που αντικρίζεις από το χωρίο είναι μαγευτικά. Οι κάτοικοί στο μεγαλύτερο μέρος της είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Παλιότερα το χωριό ονομαζόταν Σινίστα και μετονομάστηκε σε Περδικόβρυση το 1938. Απέναντι από το χωριό και σε απόσταση επτά (7) χιλιομέτρων βρίσκεται το Δημοτικό Διαμέρισμα της Κλεπάς. Η καλύτερη και η συντομότερη οδική πρόσβαση στο χωριό γίνεται από δεξιά διακλάδωση του οδικού δικτύου στον Άγιο Δημήτριο. Το καλοκαίρι γεμίζει από ντόπιους και ξένους επισκέπτες ενώ τον χειμώνα το επισκέπτονται αρκετοί για να απολαύσουν τα όμορφα χιονισμένα τοπία και να γευθούν τα νόστιμα φαγητά. Η Περδικόβρυση πανηγυρίζει την 26η Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου:
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι ένα καλαίσθητο παραδοσιακό κτίριο χτισμένο από παραδοσιακή πέτρα και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δίπλα από την πλακόστρωτη πλατεία του.
Εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου:
Το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου είναι κατασκευασμένο από πέτρα και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.
Εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου:
Το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου είναι πετρόχτιστο και είναι χτισμένο πάνω σε ραχούλα δίπλα στον Εύηνο.
Θέση «Κεφαλόβρυσο»:
Η θέση Κεφαλόβρυσο βρίσκεται στην κορυφή του χωριού κάτω από το κατάφυτο δάσος του. Εκεί υπάρχει μια πηγή από την οποία αναβλύζει άφθονο, γάργαρο νερό. Εκτός από αυτή την πηγή υπάρχουν και άλλες τρεις πηγές που τροφοδοτούν ολόκληρο το χωριό.